tisdag 27 september 2011

Fler kuddar och en kjol, år 5




Idag var det flera kuddar som blev färdiga och togs hem.


Det var även en kjol som blev färdig.

Fingervirkning runt huset

Några killar i årskurs 5 har fastnat för fingervirkning. De fingervirkar hemma under veckorna och på tisdagar som är deras slöjd-dag tar de med sin virkning och binder ihop det med varandras bitar. De har haft som mål att göra en så lång fingervirkning, så att den ska gå runt ena skolbyggnaden. Idag var målet nått och med 61meter lång virkning så räckte den runt den gula paviljongen gått och väl.


Starten...


... och här har fingervirkningen gått ett varv runt huset.

Nu är ett nytt mål uppsatt, att den ska gå runt den stora skolbyggnaden.

måndag 26 september 2011

Mjölreservage steg 3

När eleverna kom till slöjden förra veckan hade textilfärgen torkat på tygbitarna och då var det dags att pilla bort mjölet.

söndag 25 september 2011

Broderi brodera


Treorna håller på med broderi. Korsstygn och stjälkstygn är vanligast, men en del använder förstygn, efterstygn och plattsöm.

/Janette

tisdag 20 september 2011

Kuddar i år 5

Det har varit populärt bland årskurs 5 att göra kuddar med applikation. Idag var det flera kuddar som blev färdiga.

fredag 16 september 2011

Mjölreservage steg 2

I onsdags var det dags för eleverna i år 6 att fortsätta med sitt mjölreservage. Nu hade alla tygbitar torkat sen förra veckan och det var dags att bryta mjölet. Ju mer man bryter desto fler sprickor får man i mönstret. Sen är det dags att måla över mjölet med textilfärg.





Nu får tygbitarna torka igen till nästa vecka.

onsdag 14 september 2011

Plåt och emaljering med år 5


Flitens lampa lyser när eleverna i år 5 jobbar med plåt och emaljering. Uppgiften är att designa sitt eget plåtföremål, klippa och/eller såga och emaljera. Eleverna får välja vad det ska bli: örhängen, mobilsmycke, brosch eller en bit konst? Snart kommer alla fina små projekt presenteras här på bloggen!

/Janette

onsdag 7 september 2011

År 6 - Mjölreservage

De kommande veckorna ska eleverna i år 6 arbeta med mjölreservage i slöjden. Idag har de gjort steg 1, blandat mjöl och vatten och målat mönster med mjölblandningen på tygbitar.

Nu ska tyglapparna torka till nästa vecka.

måndag 5 september 2011

Välkomna!

Välkomna till Eklandaskolans slöjdblogg!

Här kommer vi lägga upp bilder och berätta om vårt arbete med eleverna på Eklandaskolan i Mölndal. Vi hoppas även kunna skapa en liten länksamling med inspirerande och nyttiga länkar.

Glada hälsningar

Jenny och Janette - Slöjdlärare